Zwolle - Overijssel


Datum: 28 september 2017

Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a
8011CV Zwolle Drenthe
Openingstijd: 10:00 - 17:00
Telefoon: 0630417398

Locatie website

Regionale hulpmiddelenbeurs voor mensen met een leesbeperking.

Denk aan mensen met een verminderd gezichtsvermogen, met dyslexie of andere beperkingen. Ook voor ouders, opvoeders, mantelzorgers en professionals. Met gratis lezingen en demonstraties van de laatste toepassingen en oplossingen op het gebied van hulpmiddelen.

Locatie: Stadkamer Centrum
Deelname: gratis

Hulpmiddelen bij een leesbeperking
Om deel uit te maken van de maatschappij, is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven. Sommige mensen hebben moeite met lezen vanwege een leesbeperking. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen ontwikkeld. Zo zijn er speciale brillen en software, waarmee de grootte van letters kan worden aangepast of teksten kunnen worden voorgelezen. Maar ook spraak-ondersteunende smartphones en tablets bieden tal van mogelijkheden. Evenals tot op enkele meters nauwkeurige navigatie met spraakfunctie. De leveranciers van deze zeer uiteenlopende aangepaste producten en diensten nemen graag de tijd om belangstellenden uitgebreid en vrijblijvend te informeren en adviseren. De beurs is bovendien interessant voor professionals, zoals WMO-consulenten en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en mensen uit het onderwijs(veld).

Voorlichting
Ook zijn er diverse informatieve lezingen die u gratis kunt bijwonen. ’s Morgens is er een voorlichtingsochtend waarin de laatste ontwikkelingen worden belicht. Met medewerking van Passend Lezen, Solutions Radio, Iris Huys en L2S Spraaksoftware. Van 9.45-11.15 uur. ’s Middags van 15.00-16.00 uur is er voorlichting van Bartiméus, adviescentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.iedereenkanlezen.nl. De Regiobeurs is ook te volgen via Twitter: @leesbeurs en Facebook: www.facebook.com/leesbeurs.

Extra locatie informatie